Politician german, declarații controversate: Românii care pleacă acasă de Paște vor răspândi virusul la noi în țară, la întoarcere

Politician german, declarații controversate: Românii care pleacă acasă de Paște vor răspândi virusul la noi în țară, la întoarcere
Publicat: 27/03/2021, 19:51

Politicianul FDP Wolfgang Kubicki a făcut declarații controversate în privința importului de coronavirus din Europa de Est și Balcanii de Vest.

Presa din Germania dezbate declarațiile făcute de politician și au oferit o serie de explicații.

Politicianul FDP: De Paște mulți dintre concetățenii noștri cu experiență migrațională din România vor pleca acasă

Politicianul FDP Wolfgang Kubicki a declarat pentru MDR AKTUELL: „Vom experimenta ca de Paști mulți dintre concetățenii noștri cu experiență migrațională din Bulgaria, România, Turcia, Serbia, Kosovo vor pleca acasă. Și din vară știm că de acolo noile intrări a venit cu numărul mare de cazuri și nu de la germani care au plecat în vacanță la Mallorca „

Epidemiologii și Institutul Robert Koch (RKI) au examinat modul în care evenimentele de călătorie din vara anului trecut au afectat cifrele incidenței din Germania. Markus Scholz de la Institutul pentru Informatică Medicală, Statistică și Epidemiologie de la Universitatea din Leipzig spune: „Este adevărat că, în funcție de frecvențele țării, majoritatea intrărilor provin din sud-estul Europei. Desigur, trebuie să te uiți din nou pentru a vedea că acolo activitatea de călătorie este cea mai mare. ”

De exemplu, Kosovo a fost pe primul loc, cu 4.369 de cazuri de coroană în rândul călătorilor care se întorceau în vară. Potrivit raportului RKI, aceasta a fost urmată de Croația cu 3.909 de cazuri și apoi de Turcia. Pe locul 6 este Spania, cu 1.059 de cazuri corona. O treime bună din cazurile mai puțin pozitive au provenit de la călătorii care se întorceau din Bulgaria (693).

Călătoria ca „efect irelevant în prezent”

Statisticile nu fac diferența între călătoriile de vacanță și vizitele de familie. În ceea ce privește tehnologia țării, Wolfgang Kubicki are inițial dreptate.

Dar comparația cu situația actuală cu vara anului 2020 este șchiopătată, spune epidemiologul de la Leipzig Scholz: „A fost o situație complet diferită. În vară am avut incidențe foarte scăzute. În prezent, evenimentele în prezent extrem de pandemice pe care le avem în Germania modifică intrările. În principiu, acesta este în prezent un efect irelevant dat fiind numărul mare de infecții pe care le avem în propria țară. „

Testele fac călătoria mai sigură

În plus, testele au făcut călătoria mult mai sigură și mai ușor de înțeles, spune Scholz. Toți nemții au nevoie de un test PCR negativ înainte de a intra în Mallorca, Serbia, Bulgaria, Kosovo și Turcia. Indiferent dacă intrați pe calea aerului, pe uscat sau pe mare. Doar România este o excepție, deoarece Germania nu este în prezent o zonă de risc. În plus, cerințele de igienă se aplică în țările respective.

Turcia necesită și un alt test PCR negativ înainte de a se întoarce în Germania. Și întrucât, cu excepția Mallorca, toate țările menționate de Kubicki sunt zone cu risc ridicat sau cu incidență ridicată, raportarea, testarea și carantina sunt obligatorii în Germania.

Vizitele de familie acasă sunt mai riscante decât în ​​străinătate

Ceea ce ne aduce la al doilea punct din declarația lui Wolfgang Kubicki: riscul vizitelor de familie față de călătoriile de vacanță. Markus Scholz: „O vizită de familie poate fi: vizitez o altă persoană sau o familie numeroasă. Desigur, asta are un impact. Cu cât întâlnesc mai mulți oameni, cu atât este mai mare probabilitatea ca tu să fii infectat, deoarece cineva dintre mulți oameni este pozitiv poate fi.”

În acest sens, vizitele de familie prezintă un risc mai mare de infectare decât călătoriile de vacanță – cu excepția vizitelor de familie în străinătate, deoarece testarea se face din nou. Potrivit epidemiologului Scholz, problema rezidă mai mult în vizitele interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Experiența CIUDATĂ a unui bărbat care a fost mort timp de 45 de minute. Ce...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are...
Terorism ecologist. În loc să împuște urșii agresivi, vor să-i trimită în România
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Ce rol joacă statul român în afacerile lui Gabi Bădălău? Cum a reușit să aibă...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Un telescop spațial care a costat mai bine de 800 de milioane de dolari a...